Astrotourism Albania

3401 Adrian Edgar, Librazhd,Albania

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

🗻🏞Maja e Katrafilit 1760 m & Liqeni i Draganit🗻🏞

Karakteristikat:

📈 Kategoria: Hiking/Ngjitje

📆 Data:                                                                 ⏰ Ora: 09:00

🚻 Pjesemarrja: Limituar Max .Persona!          📏 Distanca: Disnivel 920 M

📊 Niveli i guides: I Lehte                                    🅿 Vendi i Nisjes: Bakery Chocho 2,Librazhd/Tirane.

📑Programi

✒Nisja në orën 09:00 am nga Bakery Chocho 2,Librazhd doo të shkojmë me makinë deri afër shtegut,ecja do jetë në brendësi të pyllit  te dendur të ahut pas 45 minutave  ecje do jemi pranë shkëmbit të Draganit me një lartësi 500m pjesa e poshtëme e shkëmbit përdoret për kacavjerrje ndërsa ne do ngjitemi në pjesën e lartë që kan formën e shkallëve dhe do kemi mundësinë të shijojmë pamje madhëshore si Kullotat e Kusarit ,pasi te shijojme pamjen qe na ofron liqeni i Draganit ,karakteristike e tije qe eshte i gjithi i mbuluar me zambake uji.

Nisemi per te Maja e katrafilit e cila ndodhet ne Veri të Parkut Kombëtarë Shebenik-Jabllanice eshte nje mal jo shum i larte por i rrespektuar per pamjen qe te ofron nën të ndodhet Fshati Qarrishte i njohur për mikëpritjen e Popullit Hebre.

✒Pamja qe na ofrohet është e mrekullueshmë ku mund të shikohen,Liqeni Draganit ,Pyjet e Kusarit ,Mali Kallkanit.Qafa e Rinës,Fshati Qarrishte etj.

 

Vendet që do  vizitohet:

 

Shkembi Draganit

Liqeni Draganit

Kusari dhe Pyjet e Paprekura

Maja e Katrafilit

Liqeni i Fushë Studnës

Qendra e Vizitorëve

Te perfshira ne cmim:

1. Transporti: Librazhd-Fushë Studen-Librazhd/Tirane-Fushe Studen-Tirane

2. Guidat shoqëruese.

3. Foto gjate aktivitetit.

 

ÇFARË DUHET TE KENI ME VETE:

1. Cante Shpine.

2. Kepuce te Pershtatshme.

3. Shishe Uji 1.5 Litra.

4.Ushqim,fruta të thata etj.

5. Buzeqeshjen tuaj :)

E gjithë guida zgjat 4-5 orë sipas ritmit të hecjes.